НОВИНИ

На Одещині фермер заснував першу в Україні плантацію екзотичних овочів

24.09.2020 11:02
12f32318de90cfe6458d4ba727b5fd8a

У селі Шевченкове, що на Одещині фермер Дмитро Євдокимов вирощує незвичайну агропродукцію: ожиномалину, суницеполуницю, шарафугу. А нещодавно засадив першу плантацію екзотичною бразильською культурою кассабананою. Про це розповідає agro-business, пише agronews.ua.

«Кассабанана – тропічна рослина родом з Південної Америки, а точніше Бразилії. Через катастрофічні заморозки та посуху цього сезону, до останнього сумнівався, що вдасться отримати хоч якийсь врожай, адже рослина дуже примхлива», – розповідає Євдокимов.

За його словами, у цієї культури досить довгий період від моменту сходу насіння до дозрівання плоду, тому було вирішено вирощувати через розсаду. Насіння фермер посіяв у лютому, в кінці травня пересадив розсаду.

«Зазначу, що рослина швидко розвивається, випускаючи численні ланки довжиною в кілька метрів, подібно ліані, або нашому українському гарбузу. Якщо поруч з тим місцем де кассабанана зростає є паркан або сарай, вона, немов присосками, може піднятися на них», – ділиться досвідом фермер.

Євдокимов зазначив, що ніякої додаткової підгодівлі вносити не потрібно, шкідники та хвороби також обійшли культуру стороною.

«Зовні кассабанана – екзотична красуня. Листя в неї великі, цвіте яскравим жовтим кольором. Молоді плоди мають шкірку зеленого кольору. Згодом, коли вони дозрівають, колір змінюється на фіолетовий, а сам плід зовні нагадує кабачок», – додає експериментатор.

Плоди кассабанани довгі, близько 30-60 см. При цьому в ширину вузькі – 7-11 см. У розрізі плоду – жовта м’якоть з цікавим динним ароматом.

«У сирому вигляді вона соковита, смак можна описати як щось середнє між гарбузом, динею і яблуком, з нотками персика. Молоді плоди, як у кабачків, мають тонку шкірку. Дозрілі плоди кассабанани мають більш товсту шкірку, а всередині велике насіння, яке потрібно вичищати. Зі стиглого овоча виходить смачний джем, варення, соки», – розповідає фермер.

За його словами, плоди відрізняються гарною лежкістю, зібраний навесні врожай зберігався до кінця літа.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: