НОВИНИ

На Миколаївщині розгорівся конфлікт через врожай

30.12.2021 14:29
unnamed (1)

На Миколаївщині розгорівся конфлікт через врожай — фермер заявив, що його колишній партнер претендує на зерно, до якого не має відношення. Про це повідомляє news.pn, пише agronews.ua.

Як зазначає видання, засновник господарства «Зерноград-V» Віталій Тарабрін розповів, що його колишній партнер блокує вивезення врожаю та заявляє на нього свої права.

«Ми раніше співпрацювали з «Украгро Траст» і, звичайно, у нас були зобов’язання один перед одним. Наразі є врожай «Зернограду», який ніколи не мав жодного відношення до «Украгро Трасту». Спільно з цим господарством ми сіяли зерно абсолютно на інших полях, це видно за наявними документами», — розповів Віталій Тарабрін.

За словами фермера, опоненти поводилися занадто емоційно і висловлювали претензії на врожай «Зерноград-V», тому Віталій Тарабрін вирішив викликати співробітників поліції та написав заяву про перешкоджання господарській діяльності.

«Ми показали поліції документи, які повністю підтверджують те, що врожай збирається виключно із землі, яку орендує та обробляє «Зерноград». Інший бік свою позицію підкріплював одними словами — до цього дня ми не бачили від них жодних документів. Термін оренди «Украгро трастом» нашої бази також сплив 1 листопада», — розповів аграрій.

Як зазначається в матеріалі, згодом опоненти фермера залучились підтримкою 20 людей кавказької національності.

«Вони поводилися дуже вороже, висловлювалися нецензурною лексикою та погрозами. У слідчо-оперативній групі розуміли, що зараз може статися силовий конфлікт, це було схоже на рейдерське захоплення, тому вони викликали два мікроавтобуси спецназу КОРД», — зазначив Віталій Тарабрін.

Після прибуття спецназу сторони знову приступили до переговорів, але у результаті нічого не вирішилось. Наступного дня ситуація на полі загострилась.

«Увечері на поле знову приїхав колишній партнер фермера зі своїм адвокатом та кількома прихильниками. За годину приїхали слідчі відділення поліції №4 Миколаївського райуправління ГУНП. Слідчі зробили опис полів та перевірили, що вони у користуванні ТОВ «Зерноград-V», опитали засновника фірми, переглянули документи щодо врожаю та опитали комбайнера. Також стало відомо, що щодо «Зерноград-V» було написано заяву до поліції за фактом нібито шахрайських дій», — зазначається у повідомленні.

Далі представники обох сторін поїхали до відділення поліції на запрошення начальника слідчого відділу райуправління поліції. У своєму кабінеті він надав майданчик, щоб «домовитися» з приводу ситуації. Приблизно через годину бесіди жодного результату щодо конфлікту не було досягнуто.

Як розповів виданню фермер, він підозрює поліцію у зв’язках зі своїми опонентами.

«Замість того, щоб виконувати функції поліції, співробітники поліції відверто мене схиляють до визнання необґрунтованих претензій колишнього партнера і, можливо, до виплати коштів. Я не розумію, чому поліція, забувши про свої обов’язки щодо захисту правопорядку, змушує мене до якихось переговорів. Щобільше, я поліції показую всі документи і прошу від мене їх прийняти, а вони вже два дні, як називають якісь відмовки, і не збираються цього робити», — зазначив Віталій Тарабрін.

Він додав, що наразі не може передбачити, як розвиватимуться події цього конфлікту та висловлює побоювання щодо дій правоохоронців, зокрема не виключає, що його майно арештують.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: