АГРОРЕГІОНИ

На Миколаївщині попри війну розвивається виноробня

25.05.2023 17:25
beykush-4637

Крафтова виноробня «Бейкуш» на Миколаївщині, яка розташована між Бузьким та Березанським лиманами, планує збільшувати виробництво. Про це розповів голова парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду на сторінці комітету у Facebook. 

«Виноробня розташована в Очаківському районі, який регулярно обстрілюється російською артилерією. Проте місцеві винороби продовжують свою делікатну роботу попри постійні звуки вибухів. На щастя, сама виноробня за період війни не постраждала», — повідомив він. 

Гайду також зазначив, що на додачу до 11 га з французькими та італійськими сортами посадили експериментальні виноградники. 

«За минулий рік цій невеличкій виноробні вдалося виробити 35 тис. пляшок. За словами головного винороба-технолога Ольги Ромашко, хочуть збільшити виробництво продукції вдвічі, адже є попит, особливо за кордоном. А в 2022 році «Бейкуш» отримала «золото» на міжнародному виноробному конкурсі», — поділився парламентар. 

На його думку, українські крафтові виноробні, які виробляють унікальний нішевий продукт, мають розвиватися та підтримуватися державою.


Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: