НОВИНИ

На Миколаївщині фермер виграв суд проти податкової

21.07.2021 11:00
f1c08b80c43e3a39dfa569e6cbde5ad3

Фермерське господарство «Діброва» оскаржило в суді штраф від Головного управління Державної податкової служби в Миколаївській області в розмірі півмільйона гривень, виписаний за порушення при зберіганні палива. Миколаївський окружний адміністративний суд задовольнив позов ФГ. Про це повідомив власник господарства, Сергій Протченко на своїй сторінці в Facebook, пише agronews.ua.

Нагадаємо, на початку року Державна податкова служба почала масово штрафувати фермерів за порушення в зберіганні пального. Як відомо, в кінці 2019 року Верховна Рада прийняла закон, який зобов’язував сільгоспвиробників отримати ліцензію для зберігання пального для потреб власного споживання.

В оприлюдненому реєстрі рішенні суду йдеться, що «Діброва» вказала, що податкова прийшла до помилкового висновку про зберігання господарством пального, оскільки під час перевірки податківці не встановили факт його зберігання.

Аграрій стверджував, що ФГ купує паливо без мети зберігання, а виключно для заправки техніки в період сільськогосподарських робіт, а тому не здійснювало зберігало його і не потребує ліцензії.

Судом відзначається, що акт перевірки містить тільки дані про придбаний паливі і ніякі дії податкової для того, щоб довести факт зберігання пального, на території підприємства не проводилися. До акта перевірки не додали жодних письмових доказів, фото, відеозаписів, висновків експертів.

Також в рішенні йдеться, що відповідач неправомірно вказав про відсутність у позивача автомобільної та сільськогосподарської техніки. Однак в Єдиному державному реєстрі транспортних засобів, який є загальнодоступним, міститься інформація про те, що у власності ФГ є така техніка.

В результаті суд визнав штрафні санкції неправомірними і постановив їх скасувати.

«Ми дожили в Україні, панове, до того, що чинушки можуть запросто загнобии будь-якого фермера чи підприємця ні за що, ні про що. Дебіли народні депутати прийняли дебільних законів, за якими стало можливо просто знищення будь-якого малого бізнесу і не за несплату податків, а за просто так, пояснити доцільність якого НІХТО не може. Нафіга фермеру ліцензія на зберігання палива, якщо у нього навіть такого виду діяльності немає, просто немає, – написав Сергій Протченко.

Нагадаємо, що на Івано-Франківщині фермер виграв суд у податкової.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: