НОВИНИ

На Миколаївщині підтверджено новий випадок пташиного грипу

29.12.2020 11:32
rrrrr

У Миколаївській області в селі Яселка підтвердився новий випадок пташиного грипу. Про це повідомляє пресслужба головного управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області, пише agronews.ua.

Зазначається, що згідно з результатами дослідження Одеської обласної державної лабораторії Держпродспоживслужби з патологічного (біологічного) матеріалу, відібраного від трьох трупів птиці, з приватного домогосподарства с.Яселка, Очаківського району виявлено РНК вірусу грипу птиці типу А1 субтипу H5 (звіт про результати дослідження від 24 грудня 2020 р. №004014 п.м./20).

Відповідно до рішення державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Очаківській райдержадміністрації оголошено територію с.Яселка, Очаківського р-ну Миколаївської обл. неблагополучною (епізоотичний осередок) по високопатогенному грипу птиці і встановлено карантин з 25.12.2020 р.

Визначено буферну зону (зону захисту) радіусом 3 км від епізоотичного осередку, до якої ввійшли населені пункти: с.Іванівка, с.Дмитровка, Очаківського району. Визначено зоною нагляду територію радіусом 10 км від епізоотичного осередку до якої ввійшли населені пункти: с.Куцуруб, с. Островка, с.Солончаки, Очаківського р-ну.

Нагадаємо, у Миколаївській обл. у с.Новоматвіївське 11 грудня під час проведення заходів з ліквідації грипу птиці виявлено РНК вірусу пташиного грипу.

А на Київщині 23 грудня на узбіччі автодороги на відстані близько 1 км від с.Леонівка (Іванківський район) в напрямку с.Коблиця (Бородянський район) було виявлено 463 трупи домашньої птиці (23 голів індиків та 440 голів курей).

При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) 24.12.2020 встановлено діагноз на грип птиці.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: