НОВИНИ

На Миколаївщині звільнили суддю за зловживання при розгляді земельних справ

29.12.2020 18:02
12-27-10-depositphotos_71076033_xl-2015

За результатами розгляду дисциплінарної скарги керівника Миколаївської обласної прокуратури, рішенням Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 25 листопада 2020 року притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді подання про звільнення з посади одного з суддів місцевих судів міста Миколаєва. Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури, пише agronews.ua.

Приводом для звернення прокурора з вказаною скаргою став той факт, що суддею упродовж понад 2 років допускались невиправдані зволікання при розгляді 3 справ за позовами прокурорів, предметом спору у яких були земельні ділянки водного фонду – прибережної захисної смуги річок, розташовані на території відпочинку мешканців м. Миколаєва.

Ділянки незаконно та безпідставно відчужені міською радою у приватну власність, що позбавляє громаду можливості вільного доступу до них та не сприяє їх використанню відповідно до загальних інтересів та цільового призначення.

Необґрунтований тривалий розгляд судами справ зазначеної категорії не сприяє ефективному та своєчасному поновленню інтересів держави, а також підвищенню авторитету органів державної влади в суспільстві, на чому окремо наголошено представником прокуратури під час забезпечення участі в режимі відеозв’язку у засіданні Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, у Дніпрі виявили незаконні точки продажу ялинок.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: