НОВИНИ

На Миколаївщині завершується будівництво сонячної електростанції потужністю 148 МВт

27.01.2021 09:06
630_360_1468825572-7119

В Миколаївській області завершується реалізація проєкту з будівництва сонячної електростанції (СЕС) “Прогресівка” потужністю 148 МВт (с.Прогресівка Миколаївська обл. Березанський район) норвезької компанії Scatec Solar. Про це повідомляє прес-служба Миколаївської обласної державної адміністрації, пише agronews.ua.

Аби узгодити всі необхідні моменти на етапі підготовки введення її в експлуатацію заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Ігор Кузьмін у вівторок, 26 січня, запросив до діалогу з представниками компанії – інвестора спеціалістів управління архітектури та містобудування облдержадміністрації, державної архітектурно – будівельної інспекції в Миколаївській області.

«Це питання принципове. Якщо є відповідність проєкту, дотримані всі технічні вимоги ми не повинні шукати дрібниці. Рухаємося в межах правового поля. Інвестор зайшов в регіон і повинен бути впевненим у завершенні розпочатого будівництва», -наголосив в ході зустрічі заступник голови облдержадміністрації.

Нагадаємо, інвестиції норвезької Scatec Solar в будівництво сонячної електростанції (СЕС) потужністю 150 МВт в Миколаївській області складають EUR180 млн. Рамкові угоди щодо участі норвезьких розробників в будівництві сонячних і вітряних електростанцій в Україні було підписано в ході Українсько-норвезького бізнес-форуму в Осло 2019 року. Станція, розташована на півдні України, буде забезпечувати енергією близько 76 000 домогосподарств.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: