НОВИНИ

На Миколаївщині у корів виявили небезпечне інфекційне захворювання

18.04.2019 09:28

Щороку, з настанням весни, фахівці ветеринарної медицини проводять відбір проб крові для дослідження ВРХ на лейкоз. Так, у одного з господарств на Миколаївщині вірус був виявлений у 15 голів корів, повідомляє прес-служба Первомайської РДА.

У селі Кумарі Первомайського району Миколаївської області під час планового дослідження великої рогатої худоби на наявність вірусу лейкозу імунологічним методом (ІФА) згідно звіту про результати дослідження біологічного матеріалу було виявлено п’ятнадцять позитивних результатів.

На даний час хворі тварини виділені із основного стада у окреме приміщення та найближчим часом будуть направлені на забій. З метою оздоровлення неблагополучного стада проведено повторний забір крові у всього поголів’я ВРХ старше шести місяців для дослідження на лейкоз, такі процедури будуть проводитись кожні 30-45 днів до отримання двох поспіль негативних результатів по стаду.

Також проводяться всі організаційно-господарські та ветеринарно-санітарні заходи затверджені планом основних заходів з оздоровлення даного господарства.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: