НОВИНИ

На Миколаївщині виявили спалах АЧС свиней

23.12.2020 11:04
585b3d9-achs--1-

В УКраїні минулого тижня в особистому селянському господарстві в Новоодеському районі, Миколаївської області було зареєстровано спалах африканської чуми свиней. Від вірусу загинула одна тварина віком 5 місяців. Про це повідомляє пресслужба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, пише agronews.ua.

“З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Новоодеській районній державній адміністрації, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного вогнища, зон захисту та нагляду. До зони захисту в радіусі 3 км від епізоотичного вогнища ввійшли такі населені пункти: с. Новопетрівське та с. Себіне, Новоодеського району, Миколаївської області”, – повідомили в ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

До зони нагляду визначили територію радіусом 1 км від зовнішніх меж зони захисту, враховуючи річку Південний Буг як природний бар’єр. В зону спостереження (нагляду) інші населені пункти не входять, повідомляє служба.

Ще один спалах АЧС виявили минулого тижня у мисливському господарстві на Київщині. Від вірусу постраждали дикі свині.

Нагадаємо, на Запоріжжі судитимуть 24-річну дівчину за жорстоке вбивство та знущання з тварини.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: