НОВИНИ

На Миколаївщині сільгоспземлі вартістю майже 1 млн повернули у державну власність

20.12.2019 16:16
vlasenkoatua-690

У Березанському районі Миколаївської області з незаконного володіння у державну власність повернуто земельну ділянку загальною площею 33 га вартістю майже 1 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Миколаївської місцевої прокуратури №1, пише agro-yug.com.ua.

Було встановлено, що між Березанською райдержадміністрацією та фізичною особою укладено договір про внесення плати за фактичне землекористування суб’єктом господарювання. Згідно договору останній фактично використовував без правовстановлюючих документів зазначену земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Однак, використання земельної ділянки у такий спосіб суперечить вимогам статей 116 та 123 Земельного кодексу України, оскільки громадяни набувають право користування земельними ділянками державної або комунальної власності за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування в межах їх повноважень, визначених цим Кодексом або за результатами аукціону.

«Надання земель за відсутності відповідного рішення органу державної влади та зареєстрованого договору оренди землі призводить до необлікованого використання земель, що сприяє тінізації аграрного сектору економіки та втраті з боку держави загалом контролю над процесами оренди земельних угідь і виробництва сільгосппродукції в країні»,– йдеться у повідомленні.

Реагуючи на порушення, місцева прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: