ВАЖЛИВО

На Миколаївщині продовжується рейдерський конфлікт за участі депутата

21.12.2019 09:55
1017232

На Миколаївщині продовжується рейдерський конфлікт за участі депутата обласної ради від ВО «Батьківщина» Ігора Івануни та СФГ «Орфей». У конфлікт втрутилась СБУ – начальник СБУ Миколаївської області Віталій Герсак пообіцяв особисто розібратися в проблемі. Пише kurkul.com.

«Основна проблема в тому, що поліція і прокуратура на його стороні. Його прикривають, закривають всі справи. Він відчуваю свою безкарність. Я хочу допомогти, але це не так просто, тому що і серед мої співробітників та підлеглих є ті, хто йому допомагає. На сьогоднішній день я розумію яка ситуація там відбувається, я розумію хто в нього «криша», я розумію з ким він вирішує всі ці питання. І я хочу вам пообіцяти, що буду робити максимально все, щоб вам допомогти», — сказав під час сесії Миколаївської районної ради начальник СБУ в Миколаївській області Віталій Герсак.

Ігор Івануна розкритикував начальника СБУ області Віталія Герсака за бездоказове звинувачення в рейдерстві.Відповідне відеозвернення депутат опублікував на своїй сторінці в Facebook.

«На тому тижні, хто в курсі, хто не в курсі, начальник СБУ в Миколаївській області Герсак сказав, що я є рейдером, що мене кришують правоохоронні органи. А саме: поліція, прокуратура і навіть співробітники СБУ. Для мене це, звичайно, було новиною. СБУ — це орган, який перш ніж щось говорити, повинен все розслідувати, повинен привести факти, цей орган для багатьох є пріоритетним, хто стоїть навіть вище, ніж інші правоохоронні органи, оскільки вони стоять на сторожі безпеки України», — зазначив депутат.

Він також закликав начальника УСБУ в Миколаївській області Віталія Герсака не оперувати чутками і все ж назвати імена тих, хто, на його думку, є «дахом» депутата. Крім того, він підкреслив, що знаходиться в Миколаєві і не ховається від кого-то, тому готовий прийти на бесіду або допит.

Нагадаємо, про рейдерське захоплення Kurkul.com повідомила Ірина Зоря, дружина голови СФГ «Орфей» Володимира Зорі, на землі якого зазіхає ніби-то новий орендар — ТОВ «Ніколь Агрозем». Зі слів Ірини Зорі, на поля, що знаходяться в оренді СФГ «Орфей», і на яких посіяна озимина, 23 листопада заіхав трактор з плугом та почав переорювати посіви.

Минулого тижня допомогти із вирішенням конфлікту між депутатом та аграріям вирішило керівництво Миколаївської області. Голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко звернулася до правоохоронних органів для припинення порушення законодавства з боку Ігоря Івануни і захисту законних прав землекористувачів та землевласників – аграріїв Миколаївського та Доманівського районів.

Аналогічна зустріч у стінах обласної ради вже відбувалась у червні поточного року — 21 червня аграрії Миколаївського району влаштували акцію протесту. Щоб привернути увагу влади та правоохоронних органів до проблеми селян вони вивели на трасу М-14 спеціалізовану техніку. Протестувальники нарікали на роботу керівництва та спеціалістів Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області. Зокрема, питання стосувалося Ігоря Івануни.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: