НОВИНИ

На Миколаївщині навчальному закладу повернуть 371 га сільгоспземлі

01.11.2019 17:53
0d2fd61fe8a60ee_1000x600

На Миколаївщині навчальному закладу будуть повернуті землі сільськогосподарського призначення вартістю майже 9 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Баштанської місцевої прокуратури.

Так, 29 жовтня 2019 року Господарським судом Миколаївської області задоволено позов керівника Баштанська місцева прокуратура Миколаївської області, яким визнано недійсним договір про спільний обробіток земельної ділянки площею 371 га вартістю майже 9 млн. грн. та зобов’язано суб’єкта господарювання повернути її навчальному закладу.

«Місцевою прокуратурою установлено, що спірний правочин є удаваним, оскільки його положення суперечать вимогам Цивільного та Земельного кодексів України, Закону України «Про оренду землі». Фактично має місце передача навчальним закладом свого права користування земельною ділянкою на платній основі ФГ «Кондор С» для здійснення ним підприємницької діяльності, що у свою чергу свідчить про приховані орендні правовідносини, які склалися між сторонами договору», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що як постійний користувач землі навчальний заклад, відповідно до положень ст.ст.92,95 ЗК України не наділений повноваженнями щодо передачі землі в оренду.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: