НОВИНИ

На Миколаївщині на сільгоспземлях незаконно видобували пісок

24.01.2021 14:43
gmFpCwxV

У селі Каравелове Вітовського району Миколаївської області було виявлено незаконну діяльність на землях сільськогосподарського призначення. Фізичні особи, отримавши у безоплатному порядку земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства, використовували їх для незаконного видобутку корисних копалин місцевого значення – піску, а не за цільовим призначенням. Про це йдщеться у повідомленні Прокуратури області, пише agronews.ua.

Як наслідок, на землях утворився котлован площею 3,25 га та глибиною до 10 м., що призвело до фактичного виведення їх з сільськогосподарського обороту.

В прокуратурі повідомляють, що за результатами розгляду апеляційної скарги Миколаївської обласної прокуратури, постановою Миколаївського апеляційного суду від 19.01.2021 скасовано незаконне судове рішення районного суду та ухвалене нове — про задоволення позову прокурора щодо примусового припинення права власності фізичних осіб на земельні ділянки біля с. Каравелове у Вітовському районі загальною площею 6 га вартістю майже 200 тис. грн. та повернення їх державі.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: