НОВИНИ

На Миколаївщині фірма з експорту агропродукції ухилялася від сплати податків на мільйони гривень

04.12.2019 12:56
91282e3757267e11a878ecfbd29ca60f

На Миколаївщині СБУ блокувала діяльність комерційної структури, яка займається експортом сільськогосподарської продукції за кордон, ухилялася від сплати податків на мільйони гривень. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресцентр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що фірма, яка займається експортом сільськогосподарської продукції за кордон, протягом 2018-2019 років фіктивно проводила частину фінансових операцій. Через це у комерційної структури безпідставно формувався податковий кредит, який потім відшкодовувався із державного бюджету”, – сказано у повідомленні.

За оперативною інформацією, середньомісячний “тіньовий” обсяг нелегальних фінансових операцій становив понад 50 мільйонів гривень. Унаслідок чого державний бюджет втрачав до 10 мільйонів гривень щомісяця.

Під час проведення слідчих дій в офісі комерційної структури, за місцем знаходження виробництва, а також у домоволодіннях та у приватних автомобілях фігурантів справи правоохоронці вилучили печатки, документацію та інші матеріали із доказами протиправної діяльності.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 212 (умисне ухилення від сплати податків або зборів, якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у великих розмірах) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. Заходи із викриття схеми проводяться спільно з ГУ ДФС в Миколаївській області та з оперативно-розшуковим підрозділом Державної прикордонної служби.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: