НОВИНИ

На Миколаївщині державі повернуто сільгоспземлі вартістю понад 30 млн грн

11.12.2019 13:55
ya-15518-17104-1-623x370

На Миколаївщині за втручання прокуратури у розпорядження держави повернуто землі сільгосппризначення вартістю 31 млн грн, площею 580 га. Про це повідомили у прокуратурі Миколаївської області.

«Снігурівським відділом Баштанської місцевої прокуратури Миколаївської області вжито заходів до повернення у розпорядження держави земельної ділянки сільськогосподарського призначення (ріллі) площею майже 580 га вартістю 31 млн грн, розташованої в межах території Першотравневої сільської ради Снігурівського району», – повідомляють у відомстві.

Прокуратурою з’ясовано, що у 2013 році, будучи головою фермерського господарства та маючи у користуванні земельні ділянки, особа отримала в оренду на пільгових умовах зазначену земельну ділянку нібито для створення фермерського господарства. Однак, після отримання в оренду цих земель у позаконкурентному порядку, вказана особа передала земельні ділянки в суборенду аграрному підприємству строком на 48 років.

«Реагуючи на зазначені порушення, Баштанська місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання незаконними наказів Головного управління Держгеокадарсту в області, недійсним договору оренди земельної ділянки та повернення її державі, який задоволений у повному обсязі», – йдеться в повідомленні.

Також азначається, що 9 грудня 2019 року, на виконання рішення суду, місцевою прокуратурою забезпечено скасування реєстрації договорів оренди та суборенди вказаної земельної ділянки та повернення її у розпорядження держави.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: