НОВИНИ

На Миколаїіщині в держвласність повернуто пасовища вартістю 3,1 млн грн

02.10.2019 16:56
8ffeba8b445d26a_1000x600

На Миколаївщині у державну власність було повернуто пасовища вартістю 3,1 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Прокуратури області.

Зокрема, Вознесенська місцева прокуратура Миколаївської області вжила заходи до повернення у власність держави земельної ділянки сільськогосподарського призначення – пасовища площею 72,1 га вартістю 3,1 млн. грн., розташованої на території Щербанівської сільської ради Вознесенського району.

Установлено, що у 2006 році розпорядженням Вознесенської райдержадміністрації місцевому жителю надано в оренду зазначену земельну ділянку для сінокосіння та випасання худоби із земель запасу сільськогосподарського призначення. Проте громадянин земельну ділянку використовував з порушенням умов договору не за цільовим призначенням, вирощуючи на ній соняшник та ячмінь, що є порушенням вимог Земельного Кодексу України.

У липні 2019 року Миколаївським апеляційним судом задоволено позов керівника місцевої прокуратури про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки та повернення її у власність держави.

Варто зазначити, що вказане рішення суду пройшло три судові інстанції, завдяки наполегливості прокуратури після того, як справу було передано із Верховного Суду до Миколаївського апеляційного суду на новий розгляд, вдалось забезпечити поновлення порушених інтересів держави.

 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: