НОВИНИ

На Миколаїіщині будують ферму на 2 тис голів із сучасними методами утримання корів

24.07.2020 10:02
korova52698323523

Підприємство «Промінь» (Миколаївська область) будує нову ферму іх сучасними технологіями утрамання тварин на 2,3 тис. голів. Зараз завершуються земляні роботи і починаються фундаментні. Про це розповів директор господарства Сергій Ясевін, пише AgroTimes, пише agronews.ua.

«Вже повністю придбаний металокаркас від українського виробника« ЦКС». 20 липня розпочався монтаж каркаса », – уточнив він.

За словами директора господарства Сергія Ясевіна, вже вибрали французьке гумове покриття Bioret Agri від «ЛактаЛюкс». На ньому зупинилися після порівняння різних зразків килимків, в тому числі робили колінний тест.

«За ціною він виявився більш вигідним, трохи тонше інших (але це не критично для нас), з хорошим показником міцності і довговічності, так як це первинна гума, а не перероблена», – пояснив Сергій Ясевін.

На гумове покриття планують стелити унікальну підстилку – віджатий гній, який отримуватимуть від корів.

Він додав, що «Промінь» подає заявку на отримання компенсації від держави за придбання вітчизняного обладнання, але не ставить в залежність від нього весь бізнес. Термін здачі корівника в експлуатацію – до кінця 2021 року.

За словами Сергія Ясевіна, господарство планує також модернізувати два наявних корівника.

«Розраховуємо, що коли здамо в експлуатацію новий, переведемо туди всіх корів і поставимо на реконструкцію раніше зведені корівники», – зазначив він.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: