НОВИНИ

На місцевому звалищі Маріуполя запустили біогазову станцію

06.11.2019 11:48
d0c764eaed35eccb1fcfeae881921a95_M

На полігоні твердих побутових відходів Маріуполя запустили першу чергу біогазової станції потужністю 1,2 МВт. В проект інвестували понад 2 млн євро. Проект у Лівобережному районі міста реалізувала Група компаній «Укртепло», повідомляє EcoTown.

Біогазова станція дозволить істотно зменшити ризик виникнення пожеж на сміттєзвалищі.

«У повітря не потраплятимуть небезпечні токсичні речовини. Також менше токсинів накопичуватиметься у ґрунті навколо полігону», – зазначають у компанії.

Незабаром у Маріуполі введуть в експлуатацію другу чергу біогазової станції. Загалом об’єкт вироблятиме понад 10 млн кВт-год електроенергії щороку.

«Україна входить в десятку найбільш засмічених країн світу: на кожного українця припадає понад 8,5 тонн відходів щороку, з яких переробляється лише 3%. Виробництво електроенергії з побутових відходів – це класичний win-win, коли інвестор вкладає кошти, а вигоду отримає і підприємство, і місцева громада разом з усією країною – це нові робочі місця, додаткові доходи для бюджету, чисте навколишнє середовище», – зазначив засновник групи компаній «Укртепло» Іван Надєїн.

Біогазова станція у Маріуполі стала другою для компанії «Укртепло». Перший об’єкт почав працювати у 2017 році у Рівному на місцевому полігоні твердих побутових відходів. Біогазова станція у Рівному щороку видобуває 3-4 млн куб біогазу, з якого генерують понад 4 млн кВт⋅год електроенергії.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: