НОВИНИ

На Львівщині збудують перший кооперативний молокозавод

17.06.2021 16:33
molokozavod

На Львівщині незабаром стартує будівництво першого кооперативного молокозаводу в Україні. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, пише agronews.ua.

У межах відзначення Дня фермера та з нагоди початку будівництва першого кооперативного молокозаводу в Україні 18 червня в селі Утішків відбудеться укладання першого бетону в основу будівлі заводу та листа-пам’ятки.

Окрім того, в області триває процес трансформації особистих селянських господарств в сімейні фермерські господарства. Так, за два останні роки створено 35 сімейних фермерських господарства, більшість яких здійснюють діяльність в напрямі молочного скотарства. 

«Особливістю Львівської області є велика кількість сільського населення (978 тис. осіб), а відтак і особистих селянських господарств (близько 280 тис.). Саме особисті селянські господарства мають потенціал для створення СФГ. Саме розвиток фермерства дозволить розв’язати проблеми самозайнятості на селі», – зазначила директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Тетяна Гетьман.

Нагадаємо, що на Львівщині активно розвивається агросектор.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: