НОВИНИ

На Львівщині затримано прокурора-хабарника

22.07.2021 13:05
abnajlginrwt8ogaieia.w695-center-top-695x400-1

ДБР на постійній основі проводить оперативні заходи, спрямовані на виявлення, документування та припинення функціонування вертикалі корупційних мереж та фактів отримання неправомірної вигоди, які мають системний характер. Про це повідомляє ДБР, пише agronews.ua.

Черговим фактом стало затримання прокурора відділу Львівської обласної прокуратури під час одержання хабаря. Його викрили працівники Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора.

У червні-липні 2021 року прокурор запропонував працівнику поліції допомогти уникнути кримінальної відповідальності. Поліцейський був фігурантом у справі за фактом підробки адмінпротоколу, яку розслідували слідчі Теруправління ДБР Львова, а прокурор виступав процесуальним керівником.

За 2 тис. доларів США він пообіцяв не скасовувати постанову про закриття даного кримінального провадження.

21 липня 2021 року працівника прокуратури затримали після одержання зазначеної суми.

Наразі проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії.

Попередня кваліфікація: одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція цієї статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Оперативний супровід здійснює Управління забезпечення особистої безпеки Державного бюро розслідування.

Нагадаємо, що на Кіровоградщині незаконно засіяли соняшником 120 га держземлі.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: