НОВИНИ

На Львівщині викрито нарколабораторію

01.07.2021 16:02
758555add41f3f67e694f2f63a3d278a

Підпільну нарколабораторію з виробництва метадону і карфентанілу прикрили у Львівській області. Учасники злочинного угрупування організували збут небезпечних наркотиків у Білорусі, Молдові, Росії та у країнах Євросоюзу.  Про це повідомляє ГОЛОС УКРАЇНИ, пише agronews.ua.

Як повідомили у поліції Львівської області, оперативникам знадобилося півроку, щоб встановити весь ланцюг від організаторів і аж до каналів постачання та збуту психотропів. 36-річний мешканець Львівщини з двома партнерами залучив до злочинного бізнесу понад три десятки осіб, які мали своє коло обов’язків: працювали в лабораторії та в інтернет-магазині, збували наркотики та постачали компоненти для їх виробництва з-за кордону.

Лабораторія працювала в приватній садибі. Перевізники розфасовували  наркотики у побутові предмети і продавали через закладки. Автомобілі для їх транспортування часто змінювали. Отримані від збуту кошти інвестували в легальний бізнес. Як виявилося, лідер злочинного угрупування володів фермерським господарством та туристичною базою і ще займався легальним бізнесом.

Оперативники провели контрольну закупку кілограма карфентанілу, після чого розпочалася поліцейська спецоперація за участю 350 правоохоронців для затримання зловмисників. Під час 46 обшуків вилучили 60 кілограмів наркотичних засобів та лабораторне обладнання. У поліції кажуть, що це найбільша в історії одинична партія карфентанілу, вилучена в Україні. За цінами чорного ринку її вартість 110 млн грн. Затримано 15 осіб, серед них — чотири іноземці. До суду спрямовано матеріали про накладення арешту на 16 будинків, 15 автомобілів, 13 квартир, фермерське господарство та базу відпочинку, які придбані за здобуті злочинним шляхом кошти.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадження здійснює Офіс Генерального прокурора України.

Нагадаємо, що на Дніпропетровщині ліквідовано плантацію коноплі.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: