НОВИНИ

На Львівщині урожай органічної малини під загрозою

02.09.2021 10:36
makro-yagody-malina

На Львівщині, в каналі посеред поля виявили чорну речовину з їдким запахом, характерним для паливо-мастильних матеріалів. Про це повідомляє Голос Карпат, пише agronews.ua.

За 100 метрів від каналу знаходяться величезні ділянки із органічною малиною, врожай яких потім відправляють в європейські країни. Загроза забруднення, яка впливає на якість ягід — чимала.  

Через меліоративні труби вилиті нафтопродукти можуть потрапити в воду, якою потім зрошують ділянки з ягодами, що вплине на якість врожаю.

«Ми вирощуємо органічну малину. Як відомо, органічне вирощування дає менший врожай, ніж хімічне. Забруднення води однозначно впливає на показники, які будуть в кінцевому результаті. Зараз ми оплатили сертифікати, згідно яких приїжджають експерти, беруть зразки ягід, відправляють в Німеччину, аби побачити якість продукту. Потім ми платимо за сам збір малини і, якою вона буде, – невідомо”, — розповів директор ТзОВ «Гідберрі» Остап Шума.

Хто вилив нафтопродукти у поле, яку шкоду це може принести навколишньому середовищу, чи зазнають підприємці і жителі сусідніх сіл збитків та хто відповідатиме за злочин, наразі невідомо.

У цій справі поліція розпочала кримінальне провадження, тому фермер надіється, що невдовзі знайдуть винних.

Нагадаємо, що На Полтавщині виростили унікальний кавун.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: