НОВИНИ

На Львівщині у психоневрологічному інтернаті відкрили сироварню

22.06.2021 07:33
5001fdde87b3391c622e2dd7598462ff

На базі Комунального закладу Львівської обласної ради «Грушківський психоневрологічний інтернат» нещодавно відбулось урочисте відкриття сироварні як додаткового напряму діяльності комунального закладу. Про це повідомляє Львівська ОДА, пише agronews.ua.

Нетрадиційне поєднання лікувальної та фермерської діяльності, а саме — утримання корів та виробництво молока та сиру започатковано з приходом нового керівництва закладу.

Як зазначають у закладі, започаткування такої діяльності сприятиме покращенню соціально-побутового обслуговування підопічних інтернату, їх соціальної реабілітації, а саме працетерапії, збереженню фізичної, психологічної, соціальної активності та оздоровлення в цілому.

«Приємно спостерігати, як захоплення ініціативної людини — керівника закладу Наталі Олександренко втілилось у суспільно корисну і дуже важливу справу, що може слугувати прикладом для інших установ та закладів, які мають підсобні господарства, — створювати додану вартість та забезпечувати себе власною продукцією», — зазначила заступник директора — начальник управління  департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Людмила Гончаренко.

Нагадаємо, що на Житомирщині сім’я виготовляє авторський сир.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: