НОВИНИ

На Львівщині побудують парк агропереробки

04.02.2022 16:02
273215459_1840925319441974_3429770940015750794_n

У Мостиській громаді на Львівщині за понад 22 млн грн створюють парк агропереробки «ФрутБанк». Про це на фейсбук-сторінці повідомив заступник голови Львівської обласної ради, пише agronews.ua.

За його даними, парк агропереробки передбачає формування доданої вартості на продукцію малих та середніх виробників Львівщини.

Проєкт реалізовується за кошти держаного бюджету, отримані від Євросоюзу, а також за співфінансування обласної ради, Мостиської міської ради та Судововишняської територіальної громади. Загальна вартість парку – 22,5 млн гривень.

Для Львівщини це перше переробне підприємство комунальної власності, яке вироблятиме якісний продукт із доданою вартістю із продукції дрібних локальних виробників – фермерських господарств та особистих селянських господарств.

Тобто на експорт ми зможемо відправляти не саму сировину, а вже дорожче продавати готову продукцію українського виробництва. Це будуть варення, джеми, сухофрукти тощо.

Уже завершені всі загальнобудівельні роботи, закуплена основна частина технологічного обладнання для виробництва джемів та варення, лінія для мийки, чистки та сушки овочів, інфрачервона сушильна камера для виробництва фруктових чіпсів та сушки овочів та зелені, також закуплений вантажний фургон для перевезення продукції.

Продавати закордон сировину не так вигідно і престижно, як створити закритий цикл і виготовляти та постачати на ринок Європи готові українські товари і продукти. Українським малим і середнім аграріям такі підприємства, як і спеціальні камери зберігання, дуже потрібні, а громадам вони забезпечать створення нових робочих місць.

«Уболіваємо, аби виробництво запустили якнайшвидше», – написав заступник голови Львівської обласної ради.

Читайте також: У Prozorro.Продажі з’явилися нові цікаві лоти з оренди земельних ділянок.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: