НОВИНИ

На Львівщині оштрафували цукровий завод на понад 1 млн грн

17.12.2021 12:29
Depositphotos_205459860_l-2015-pic905-895x505-35683-623x370

ТОВ «Радехівський цукор» (с. Павлів, Радехівський район, Львівська обл.) набув контролю над значною частиною активів цукрових заводів у м. Збараж і смт Козова без дозволу на це Антимонопольного комітету. Про це повідомляє АМКУ, пише agronews.ua.

ТОВ «Радехівський цукор» оштрафовано на 1 млн 20 тис грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбачене пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції».

Радехівські цукровики здійснили концентрацію шляхом набуття контролю над значною частиною активів цукрових заводів у м. Збараж тв смт. Козова, Тернопільської обл., які належали публічному акціонерному товариству «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» (м. Київ) та забезпечували можливість здійснення господарської діяльності з переробки цукрового буряку та виробництва цукру.

Зробило це ТОВ без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого передбачена законом.

Ситуацію з двома штрафами по 510 тис грн на офіційному сайті ТОВ “Радехівський цукор” поки що не прокоментували.

У липні цього року АМКУ оштрафував ТОВ «Радехівський цукор» аж на 68 млн грн – за порушенням законодавства про захист економічної конкуренції. Хоча АМКУ у своєму рішенні зазначив, що згадана концентрація не призвела до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках.

Читайте також: Близько 63% українців вважають реформу децентралізації потрібною.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: