НОВИНИ

На Львівщині активно розвивається агросектор

09.06.2021 09:40
photo_2021-06-08_16-35-52

8 червня  2021  року в рамках 33-ї Міжнародної агропромислової виставки AGRO-2021 відбувся IV Агрополітичний форум. Особлива увага форуму приділялася земельній реформі в умовах децентралізації, розвитку сільських територій і доступ аграріїв до інструментів фінансування. На форумі Львівщину представив заступник голови Львівської облдержадміністрації Віталій Загайний, який взяв участь у дискусійній секції «Інструменти фінансування аграріїв», пише agronews.ua.

Він поділився досвідом  реалізації регіональної Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016-2020 роки та ознайомив присутніх з новими фінансовими інструментами, які пропонуються аграріям області для їхнього розвитку у новій Комплексній програмі підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки.

“Львівщина унікальна тим, що ведення сільського господарства здавна базується на сімейному і кооперативному принципах, а у сільській місцевості проживає 39% населення області. Впродовж 5-ти років в області виконувалась Комплексна програма підтримки та розвитку агропромислового виробництва на яку спрямовано 68,5 млн грн. з обласного бюджету. Як результат, в області впроваджено 134 бізнес-проекти, створено 147 нових робочих місць, залучено понад 230 млн грн кредитних ресурсі”, -зазначив Віталій Загайний.

Також він додав, що більшість напрямів підтримки включено в нову Комплексну програму на 2021-2025 роки, на яку з обласного бюджету у 2021 році виділено 20,3 млн грн.

Регіональна програма спрямована на підтримку мікро- та малих сільгоспвиробників, нарощування сільськогосподарського виробництва, збільшення доданої вартості в аграрному секторі як передумови формування самодостатніх територіальних громад.

За його словами, цьогоріч програма містить 5 нових напрямів, які сприятимуть розвитку сімейних фермерських господарств, органічного виробництва, вирощування нішових культур, створення та покращення громадських пасовищ територіальних громад та підтримки учасників АТО (ООС).

Читайте також: фермери відреагують активними діями у разі підвищення податку для IV групи.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: