НОВИНИ

На Львівщині аграрії отримають додатково кілька млн грн підтримки з облбюджету

05.08.2021 17:07
money-canolaswath-108751255-Thinkstock-623x370

Конкурсна комісія з реалізації комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства Львівської області на 2021-25 роки ухвалила рішення щодо виділення додаткових 4 млн грн на підтримку фермерів. Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА, пише agronews.ua.

«Ще 28 аграрних підприємств + 5 територіальних громад Львівщини отримують понад 4 млн.грн фінансової підтримки з обласного бюджету», – вказано у повідомленні.

Раніше на заходи Комплексної програми було виділено 17 млн грн.

Зокрема в рамках програми пропонується реалізація наступних заходів на конкурсній основі:

✅Компенсація відсотків за кредитами та договорами фінансового лізингу у розмірі 1,5 облікової ставки Національного банку України, за виключенням кредитних договорів, які можуть подаватись на державну програму фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів.

✅ Пільгові кредити на реалізацію бізнес-планів терміном до 5-ти років у розмірі, визначеному бізнес-планом, але не більше 700 тис. грн., з відтермінуванням погашення основної суми зобов’язання до 1 року. При тому сума кредиту не може перевищувати 50 % від загальної вартості бізнес-плану. Кредити надаються на виробництво, зберігання, переробку, транспортування та передпродажну підготовку сільськогосподарської продукції.

✅ Фінансова підтримка сімейним фермерським господарствам за придбані в поточному році основні засоби (техніку чи обладнання) для забезпечення діяльності в галузі сільського господарства в розмірі до 70% їх вартості, але не більше ніж 50 тис. грн. одному сімейному фермерському господарству.

✅ Також компенсація до 70 % витрат на придбання в поточному році телиць, нетелів, корів для подальшого відтворення, але не більше ніж 50 тис. грн. сімейним фермерським господарствам (без набуття статусу юридичної особи), які утримують три і більше корів.

✅ Фінансова підтримка сільськогосподарським кооперативам у формі часткового відшкодування вартості придбаних основних засобів у розмірі до 70 % їх вартості, але не більше ніж 200 тис. грн. одному кооперативу.

✅ Фінансова підтримка на відшкодування вартості придбаного під урожай поточного й наступного років та висіяного в поточному році насіння вітчизняного виробництва жита і гречки не нижче першої репродукції або першого покоління гібриду в розмірі 50% вартості насіння, але не більше ніж 30,0 тис. грн. одному суб’єктові господарювання на рік.

✅ Фінансова підтримка суб’єктам господарювання на відшкодування витрат, здійснених у поточному році, пов’язаних з використанням мікробіологічних засобів захисту та живлення ягідних насаджень у розмірі 50% їхньої вартості, але не більше ніж 2,0 тис. грн. на один га ягідників та 50,0 тис. грн. одному суб’єктові господарювання на рік.

✅ Фінансова підтримка фермерських господарств у вигляді бюджетної субсидії з розрахунку 5000 грн. на 1 гектар сільськогосподарських угідь, що знаходяться у власності засновника, який є учасником АТО (ООС), та використовуються для ведення господарської діяльності.

✅ Фінансова підтримка суб’єктів господарювання у сфері органічного виробництва у вигляді бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь з розрахунку 1000 грн. на 1 гектар посіву та/або насаджень сільськогосподарських культур, але не більше ніж 50,0 тис. грн. одному суб’єктові господарювання.

✅ Фінансова підтримка у вигляді відшкодування вартості сертифікації органічного виробництва в розмірі фактичних витрат на сертифікацію, але не більше ніж 20,0 тис. грн. одному суб’єктові господарювання.

Нагадаємо, що Україна різко збільшила імпорт свинини.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: