НОВИНИ

На Львівщині виробники розробили бренд для просування українського сиру

24.03.2021 15:20
kozyachij-sir-nizhnij

Катерина Тарасенко називає свою бізнеспартнерку — Катеринка молодша. Дві Катерини, яких через життєві обставини звела доля на Львівщині, вирішили зробити класний бренд для просування українського сиру. Про це повідомляє Правда життя, пише agronews.ua.

Катерина Тарасенко переїхала з Луганщини після початку війни на Львівщину. Катерина Ільків — мама трьох дітей водночас втратила будинок в пожежі. Їхня Козяча ферма Двох Катерин — одна з найвідоміших сироварень з козячого молока не тільки в Україні, але й у Європі.

“Ідея виникла спонтанно, посилом була інформація про гранти. Це і спонукало подумати, який проєкт ми можемо зробити, чим зайнятися в селі, щоб вижити. В нас вже була одна коза і одне козенятко, для Катеринки це абсолютно знайомо. А для мене — це було відкриття — я абсолютно кабінетна людина. Я вперше тримала козенятко на руках, коли воно народилося” – розповідає Катерина Тарасенко.

Катерини починали з нуля. Крім розвалин старої ферми в них не було капіталу для бізнесу. У 2016 році вони вирішили подаватися на гранти, щоб отримати додаткове фінансування.

У 2020 році вони отримали фінансування від проєкту “Я зможу!”.  В рамках цього проєкту була розроблена програма мікро-гарантування для жінок-підприємиць, до якої і долучилася Органічна ферма Двох Катерин.

“Великих прогнозів не робили, хотіли просто мати козочок і продавати молоко, — говорить Катерина. — Щоб запровадити інтенсивне козоводство в нас не було грошей, а органічна ферма — цей варіант був доступний”.

Екологічність та промоція української культури — одні з найголовніших правил існування Козячої ферми Двох Катерин.

“Екологічність у нас в ідеї була з першого дня. Ми обидві шанувальниці органічної їжі та натуральних продуктів. Катеринка молодша своїх дітей магазинною ковбасою не годує, та і я своїх онуків привчаю до корисної їжі”, — розповідає Катерина.

Нагадаємо, що на Івано-Франківщині переселенці будують відкриту ферму.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: