АГРОВІДЕО

На Львівщині фермер збирає врожаї лимонів 7 разів на рік

31.01.2021 11:29
unnamed

Лише за кілька кілометрів від Львова у вегетарії родина Трушів вирощує вже два роки екзотичні фрукти. Лимони тут сягають пів кілограма, та й лайми не відстають. Про це повідомляє “ТСН”, пише agronews.ua.

Ґрунт для лимонів і лаймів має бути універсальний, а з поливом важливо не переборщити. Але родина займається вирощуванням екзотики заради саджанців та озеленення, плоди – приємний бонус. Іноді дуже великий. Тут на одному дереві лимона одночасно і цвіт, і крихітні плоди, і вже великі фрукти.

“Словом, революція. Вони родять і цвітуть до 7 разів на рік. Це неймовірно, але це є факт, вони що півтора, що два місяці цвітуть”, – каже фермер Андрій Труш.

Щоби виростити свій лимон, як запевняє господар, не обов’язково мати теплицю. Цитрус не дуже вибагливий, ростиме і родитиме  навіть при +6 градусів.

“Вчасно поливати, дати достатньо світла і періодично його підживлювати”, – радить Надія Труш.

Кажуть, обрати хороші лимони можна саме за ароматом. Покупці ж на ринку обирають лимони, по-перше, візуально, а по-друге, тактильно. Іще хочуть, щоби шкірка була тонкою, а ціна дешевшою. А деякі фанати лимонного смаку вважають, що лише той лимон є лимоном, який кисліший кислого.


Перегляди: 33
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: