НОВИНИ

На Луганщині у фермера вимагали 2 млн грн

30.07.2020 10:32
https://agronews.ua/

На Луганщині члени злочинної групи постануть перед судом за вимагання з фермера двох мільйонів гривень. Обвинувальний акт скеровано до Краматорського міського суду. Про це повідомляє пресслужба департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, пише agronews.ua.

Зазначається, що 6 травня 2020 р. на блок-посту «Кремінна-Торське» під час одержання останньої частини коштів — 500 тис. грн — організатора та двох учасниць угруповання затримали працівники управління стратегічних розслідувань в Луганській області, слідчі слідчого управління поліції, прокуратури Луганської області за участю спецпідрозділу КОРД.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що троє мешканців Краматорська свій так званий «бізнес» побудували на «вибиванні» коштів із керівників фермерських господарств. Якщо вони відмовлялися сплачувати їм гроші — погрожували фізичною розправою та втручанням у їх бізнесові справи.

«З вимогою про сплату двох мільйонів гривень зловмисники приїхали і до фермера з Луганщини. У зв’язку з тим, що у потерпілого не було всієї суми, зловмисники погодилися на розрахунки частинами. При цьому зазначили: якщо чоловік не погодиться на їхню «ділову пропозицію», перейдуть від усних розмов до силових переконань», — розповіли у відомстві.

У межах кримінального провадження під контролем поліцейських та прокуратури були задокументовані факти передачі грошей учасникам злочинного угруповання.

Крім того, правоохоронці встановили, що затримані організували вирощування та збут канабісу.

Під час санкціонованих обшуків вилучили майже один мільйон гривень, $28 тис., наркотичні засоби та психотропні речовини.

Суд підозрюваним обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Двом підозрюваним визначена застава — 1 млн 51 тис. грн, організатору — 1,26 млн грн. Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано до Краматорського районного суду Донецької області.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч.4 ст.189 та ч.3 ст.307 Кримінального кодексу України. Обвинуваченим може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: