НОВИНИ

На Луганщині арештували палія полів

23.07.2020 13:02
aaaaa

Масштабні пожежі на полях в Луганській області влаштував місцевий агроном 1993 року народження. Про це заявив заступник глави МВС Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook, пише agronews.ua.

Він вказав, що після збирання врожаю, з метою економії коштів на паливі, багато аграріїв воліють перед переорюванням землі випалювати стерню, що може привести до негативних наслідків.

“Сьогодні на Донеччині в Бахмутському районі був затриманий агроном Дмитро П., 1993 року народження, який здійснив підпал стерні в порушенні існуючих правил і законів. Він думав, що про це ніхто не дізнається. Але наші військові, як раз в цьому місці, проводили обліт території безпілотником, зафіксували факт підпалу і повідомили про нього в поліцію”, – уточнив Антон Геращенко.

За його словами, агроном був затриманий, йому пред’явлено підозру за частиною першою статті 245 Кримінального кодексу, якою передбачено відповідальність за підпал стерні.

Суд по цій статті може призначити покарання у вигляді штрафу від 91,8 тис. грн до 153 тис. грн. Або в разі, якщо це загоряння призвело до тяжких наслідків – знищення майна, загибелі флори і фауни – палій може отримати реальний строк позбавлення волі від 2 до 5 років.

Нагадаємо, на Закарпатті відновлять найбільше болото для регулювання гідрорежиму.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: