НОВИНИ

На Луганщині екопосадовці ОДА привласнили близько 900 тис грн

01.07.2021 18:06
03-20

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому начальнику одного з управлінь Луганської обласної державної адміністрації та ексгендиректору державного геологічного підприємства у заволодінні близько 900 тис грн, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України). Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора, пише agronews.ua.

За даними слідства, у 2018 році посадові особи забезпечили укладання договорів на моніторинг підземних вод області, виконання заходів з їх охорони та ліквідації джерел забруднення. Проте, фактично, природоохоронні заходи, передбачені Регіональною програмою з охорони навколишнього природного середовища Луганщини, було проведено не у повному обсязі, а їх вартість умисно завищено.

За результатами проведення комплексних судових експертиз підтверджено завдання збитків бюджету. Наразі слідство триває. Встановлюються та документуються аналогічні факти розкрадання бюджетних коштів в інші періоди.

Заходи із викриття проводилися спільно зі слідчим управлінням Головного управління Нацполіції у Луганській області та Управлінням стратегічних розслідувань у Луганській області ДСР Нацполіції України.

Нагадаємо, що на Чернігівщині викрили оборудку із землями НААН.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: