НОВИНИ

На Львівщині знищено найбільшу за історію України партію алкоголю

26.02.2020 13:02
c3c28cfe9afa5bdbdb8d676287bb4aaf_XL

Сьогодні, 26 лютого 2020 року, у місті Винники, що на Львівщині, відбулася акція з утилізації конфіскованого фальсифікованого алкоголю. Під час заходу було знищено 37 тисяч пляшок з горілчаними виробами. Присутніми були члени Уряду. Пише Урядовий портал.

“Роками у нас були проблеми з конфіскатом, з підакцизними товарами, які мали бути утилізовані чи перероблені, які держава в тому чи іншому випадку конфіскувала. Проблема полягала в тому, що такі товари повертали на ринок назад”, – зазначив міністр юстиції Денис Малюска, який був присутній під час утилізації.

Знищили партію алкотоварів, які згідно з кримінальним провадженням, конфіскували ще в 2014 році.

“Товар знаходився на складі в компанії, у планах якої було подальша реалізація продукції. Був вилучений, з огляду на те, що це підробка, зміст не відповідає стандартам, підроблені акцизи”, – розповідає очільник Мін’юсту.

Йдеться про постачальника у Хмельницькому.

Зазначається, наприкінці минулого року Кабмін вніс певні зміни до процедури утилізації підакцизних товарів.

“Тепер ця процедура стала набагато прозорішою. Зокрема йдеться про відеозапис процедури знищення, повідомлення про майбутнє знищення, а також повідомлення, адресоване бізнес-спільноті про їхню можливість особисто перевірити, чи все знищено”, – сказав міністр.

Він зазначив, що цей захід спрямований на те, щоб показати, як ця процедура відбуватиметься.

У Винниках розташований завод, який відповідає всім стандартах щодо утилізації продукції. Процес знищення горілчаних виробів триватиме не один день, врегулюванням конфіскату займеться 10 працівників заводу.

Додамо, що утилізували підроблені алкогольні напої. Денис Малюска підсумував, цю партію напоїв економічно неактивно було б переробляти у корисний матеріал, при цьому пляшки з-під алкоголю здадуть на переробку.

Також Денис Малюська анонсував про схожі акції, що проводитимуть із тютюновими виробами, коли утилізуватимуть велику партію конфіскованих сигарет.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: