НОВИНИ

На Львівщині відкрили цех з переробки курячого м’яса

10.07.2020 11:32
https://agronews.ua/

У Золочівському районі Львівської області відкрили великий завод із забою курей-бройлерів та переробки їхнього м’яса, яке планують постачати на український ринок та відправляти на експорт, зокрема до мусульманських країн. Про це повідомляє zaxid.net, пише agronews.ua.

Власник комплексу — аграрна компанія «Агроль» — має дві птахофабрики на Львівщині, де вирощують курей-бройлерів. Після відкриття цеху, площею 6,5 тис. м2, планують переробляти свою птицю, а згодом брати на забій курей з інших птахофабрик західних областей.

Як зазначив Іван Бучинський, директор компанії, «Агроль» має намір побудувати свій інкубатор, щоби мати замкнений цикл виробництва — від вирощування курчат до забою зрілих бройлерів, який триває 48 днів. Насамперед планують продавати продукцію в Україні, а потім вийти на закордонний ринок. 

За словами власника, компанія після запуску цеху має намір отримати сертифікат «халяль» — документ, що дає можливість експортувати продукти харчування в країни ісламського світу.

«Справа у тому, що споживачі в Україні хочуть більші тушки курей, а в мусульманських країнах — менші. Нам спочатку треба запустити цех, потім вже ми підлаштуємося під потреби замовників. Головне для нас — знайти надійного партнера за кордоном», — повідомив Іван Бучинський.

Запустити виробництво планують вже наприкінці літа, де працюватиме близько 120 людей.


Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: