У Золочівському районі Львівської області відкрили великий завод із забою курей-бройлерів та переробки їхнього м’яса, яке планують постачати на український ринок та відправляти на експорт, зокрема до мусульманських країн. Про це повідомляє zaxid.net, пише agronews.ua.
Власник комплексу — аграрна компанія «Агроль» — має дві птахофабрики на Львівщині, де вирощують курей-бройлерів. Після відкриття цеху, площею 6,5 тис. м2, планують переробляти свою птицю, а згодом брати на забій курей з інших птахофабрик західних областей.
Як зазначив Іван Бучинський, директор компанії, «Агроль» має намір побудувати свій інкубатор, щоби мати замкнений цикл виробництва — від вирощування курчат до забою зрілих бройлерів, який триває 48 днів. Насамперед планують продавати продукцію в Україні, а потім вийти на закордонний ринок.
За словами власника, компанія після запуску цеху має намір отримати сертифікат «халяль» — документ, що дає можливість експортувати продукти харчування в країни ісламського світу.
«Справа у тому, що споживачі в Україні хочуть більші тушки курей, а в мусульманських країнах — менші. Нам спочатку треба запустити цех, потім вже ми підлаштуємося під потреби замовників. Головне для нас — знайти надійного партнера за кордоном», — повідомив Іван Бучинський.
Запустити виробництво планують вже наприкінці літа, де працюватиме близько 120 людей.