НОВИНИ

На Львівщині розробили унікальні добрива

23.03.2019 07:00

У місті Червоноград, що на Львівщині підприємці разом з науковцями розробили унікальні добрива для кислих ґрунтів, які можуть стати цінною альтернативою російському продукту. Ідея створення мінеральних добрив зародилась у науковців, розповідає власник виробництва С.Прокопенко, пише  agroday.com.ua

“Ще у 2008 році ми познайомилися з працівниками  Інституту гірничої промисловості. Це був базовий науковий заклад для підприємств хімічної промисловості. Саме вони  запропонували  ідею створення міндобрив. Науковці разом з нами проходили всі стадії розробки добрив, державну реєстрацію, і з 2011 року ми почали пробні партії виробництва”.

Річ у тім, що значна частина українських ґрунтів – кисла і рослини не можуть засвоювати необхідні речовини. Мінеральні добрива винахідників змінюють цю ситуацію.

Науковці зі Львівського національного університету проводили дослідження з цими добривами які показали, що рослини, за їх використання, ростуть набагато краще і дають непогану врожайність.

Донедавна питання наявності вітчизняних мінеральних добрив не було настільки актуальним як зараз, оскільки український ринок був вщент наповнений російською продукцією. Внаслідок конфлікту з РФ і запровадження санкції відносно неї, аграрії почали відчувати гострий дефіцит даної продукції. Значна частина сільгоспвиробників перейшла на дешеву китайську продукцію, яку нерідко завозять контрабандою. Проте внаслідок жахливої якості, вона подекуди приносить більше шкоди навколишньому середовищу аніж користі. Наразі українські мінеральні добрива зможуть стати відміною альтернативою для імпортної продукції, як в плані ціни, так і найголовніше – якості.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: