НОВИНИ

На Львівщині подружжя створило козину ферму і розвиває екотуризм

11.12.2019 12:52
2676677_800x600_ziege

На окраїні села Когути Яворівського району Львівської області у 2017 році Андрій та Галина Маланчаки на закинутій території заснували козину ферму “Cozy farm”. Сьогодні “Cozy farm” налічує майже чотири десятки свійських тварин, які пасуться на подвір’ї біля дому та частині лісу, що розташований поруч. Паралельно подружжя організовує для охочих і екодозвілля, передає Zaxid.net.

“У мене ще не було кізоньок, як я вже всім говорив, що хочу мати власне господарство. Першу козу мені привіз двоюрідний брат. А потім ми з дружиною поїхали на одну з ферм Центральної України, де придбали 5 породистих кіз. Після того, як люди дізнались про моє заняття, то ті, хто не мав часу й сил доглядати за цими тваринами, привозили їх сюди. Кіз ставало щораз більше. Зараз маю і звичайних, і англо-нубійської, і зааненської, і ламанч породи”, ‒ розповідає власник ферми Андрій Маланчак.

Акцент фермери робить на екотуризмі: разом облаштували релаксний куточок зі солом’яними тюками, гамаком та гойдалками. Також продають молоко та сир.

“Ми хочемо, щоб люди відчували таку свободу, тішились разом із нами, тому й облаштовуємо територію так, аби цікаво було і дорослим, і дітям. А щодо молока, то наразі плануєм здавати його оптом на сироварню, а, можливо, будемо варити сири самостійно”, ‒ зауважують фермери.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: