НОВИНИ

На Львівщині побудують новий кооперативний молокопереробний завод

20.10.2019 17:17
1

На Львівщині побудують кооперативний молокопереробний завод за фінансової підтримки уряду Канади «Розвиток молочного бізнесу в Україні». Сума інвестицій – $1 млн. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА. 

Повідомляється, що решта коштів — $300 тис. — інвестиції від виробників молока, які здаватимуть на завод від 100л/день (інвестиції 50 тис. грн) до 1 500л/день (інвестиції 750 тис. грн).

На кожну суму вкладених інвестицій з боку товаровиробників, з боку канадського уряду у фонд інвестора перераховується аналогічна сума вкладення інвестицій. Тобто інвестори — товаровиробники стають акціонерами заводу на суму, що вдвічі перевищує суму їхніх інвестицій.

Питання реалізації молока від населення і дрібних фермерських господарств сьогодні є проблемою з точки зору низької закупівельної ціни приватними молокопереробними підприємствами. Будівництво такого заводу дає можливість дрібним і середнім товаровиробникам за умови кооперування, самим регулювати ціну молока, виходячи з розподілу прибутку, — наголосила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Юлія Шопська.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: