НОВИНИ

На Львівщині фермери відкрили виробництво сушарок на сонячній енергії

04.06.2020 12:32
890_450_5c51a738e2dcc

У Карпатах фермери придумали спосіб, як заробити гроші – вони будують сушарки для фруктів і ягід, які потім планують продавати в Європу. Про це повідомляє fbc, пише agronews.ua.

Таку ідею виношують фермери у Львівській області Любомир Шерстюк і винахідник Юрій Дудкевич. Вони хочуть побудувати сушарки на сонячній енергії , яка зможе обробляти як фрукти, так і гриби і трави. Таку ідею реалізувати нескладно, у всіх є порожні приміщення, наприклад, горища, де можна поставити сонячний колектор, а до нього приєднати сушильну контейнер.

Розробники планують запустити винахід вже цього літа.

«Ми хочемо, щоб люди не тільки збирали ягоди в горах, а також самі їх збирали, і в подальшому, висушували», – сказали вони.

Конструкція складається з металевих пластин, які накопичують в собі сонячну енергію, яка буде направлена ​​на камеру, зроблену з льону та вапна. Користуватися сушарки можна буде до самої осені.

Стартапери в майбутньому хочуть створити цілий кооператив в селі і дати людям роботу, щоб не було потрібні виїжджати за кордон. Вони підрахували, що за півроку сушарка може зробити 100 тонн сухофруктів.

Тим часом за даними IEA, в Україні нарощуються власні потужності сонячної електроенергії. За період 2019 року країна посіла дев’яте місце серед лідерів потужностей сонячних електростанцій.

При цьому, за даними Кабміну, в 2019 році близько 15 тисяч домогосподарств в Україні встановили сонячні панелі, тим самим використовують «чисту» електроенергію.

Нагадаємо, в Українських Карпатах активно відроджується вівчарство.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: