НОВИНИ

На Львівщині фермер заклав плантацію білих трюфелів

01.01.2019 08:25

Трюфелі почав вирощувати садівник із Львівщини Михайло Костюк. Поки що ці гриби допомагають рости деревам. Але через 5−10 років садівник очікує зібрати врожай, пише Діловий Регіон.

Михайло Костюк вирощує картоплю, перець і виноград, але впродовж 25 років надає перевагу горіху. У нього близько 800 видів. Зараз чоловік вирішив зосередити увагу на чорному горіхові. Гарному росту та врожаю на городі садівник завдячує не просто випадку, а мікуризації, тобто симбіозу гриба з рослиною, який покращує ріст і врожайність.

За рік отримав приріст саджанців горіха у 60 см. У себе на городі Михайло мікуризував майже все, навіть картоплю. А мікуризував не простим грибом, а білим трюфелем.

До тих грибів, які вже є у ґрунті на території, додають трюфель білий п’ємонтський. Гриби, які поселяються на корінні рослин, стають ніби його продовженням. Допомагають засвоювати поживні речовини, якщо є потреба, забезпечують вологою, а ще виділяють невелику кількість антибіотиків, відновлюють ґрунт та збільшують урожай щонайменше на 30 – 40 відсотків.

Після мікуризації можете розраховувати і на грибний урожай. Якщо дотримуватися усіх вимог технології, якщо замікуризувати територію, не обробляти хімічними речовинами, то за 5−10 років трюфель буде рости на вашій території.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: