АГРОФОТО

На Київщині злочинці викинули у річку тисячі каністр з хімікатами

19.04.2021 17:10
1000_545_1561366436-7942

Днями під Києвом у Бучанському районі на межі сіл Блиставиця і Луб’янка, де бере початок річка Кізка: невідомий викинув у воду близько 3 тисяч 20-літрових каністри з невідомою речовиною. Про забруднення довкілля місцеві жителі повідомили владу та правоохоронців. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив секрктар Бучанської міської ради Тарас Шаправський, пише agronews.ua.

За його словами, влада міста Буча подала відповідну заяву до райуправління поліції, яка відкрила кримінальне провадження за забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров’я людей або довкілля.

Представники міської ради разом з поліцейськими провели огляд місця події та відібрали зразки хімічної речовини, яку встановлять під час судової експертизи.

“Закликаю всіх громадян, хто володіє інформацією про обставини скоєння злочину та осіб, які його вчинили – повідомляти органи національної поліції або Бучанську міську раду”, – заявив Шаправський.

На вихідних міські комунальники, рятувальники, поліцейські разом з місцевими активістами виїхали на місце події, зібрали та вивезли каністри з хімікатами. Деякі каністри були розгерметизовані й з них до річки лилася мастильна речовина.

Поки небезпечні відходи будуть зберігатися на складах одного с підприємств району, а потім коли експертиза визначить їх склад, непотріб утилізують.

Нагадаємо ТОП-3 екологічні проблеми, які хвилюють українців.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: