НОВИНИ

На Київщині вирує небезпечний бур’ян

29.09.2021 17:06
Milkweed Seedhead Close-up

Останніми роками на полях, у садах та городах стрімко поширюється агресивний бур’ян – ваточник сирійський. Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, пише agronews.ua.

Для боротьби із ним або для попередження його появи необхідні хімічні обробки, адже механічне втручання (оранка, прополювання тощо) призводить до появи нової великої кількості рослин, які виростають зі «сплячих» бруньок.

Обов’язковою умовою успішного контролювання ваточника сирійського у посівах сільськогосподарських культур, є своєчасне обстеження посівів із визначення видового складу сходів бур’янів у фазу сім’ядоль  для наступного проведення захисних заходів.

Звичайно, найкращим рішенням було б застосування гербіциду, який би ефективно знищував ваточник у посівах. Але сьогодні, на жаль, немає такого засобу, який би мав доведену ефективність у боротьбі саме з цим бур’яном. Дуже міцна та добре розвинена коренева система рослини успішно чинить опір дії гербіцидів, тому ЗЗР впливають лише на надземну частину ваточника, пригнічуючи його ріст та розвиток, але не знищуючи.

«Оптимальний вихід із ситуації, коли на полях з’явився ваточник, – обробка гербіцидами у ранні строки, на початкових стадіях розвитку бур’яну. У фазах сім’ядолі та 1-2 листків ефективність гербіцидів досить висока, вони дозволяють повністю «випалити» надземну частину рослини та дати змогу культурі випередити бур’ян у розвитку й скласти йому достойну конкуренцію», – радять фахівці.

 Ваточник, що зійшов з насіння і не встиг розвинутись, доволі легко контролюється великою кількістю препаратів. Як показує практика, найкращі результати дає поєднання кількох гербіцидів з різними діючими речовинами або використання препаратів, що містять 2-3 діючі речовини.

Нагадаємо, що Оприлюднено оновлені ціни на соняшникову олію.



Перегляди: 11
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: