НОВИНИ

На Київщині викрили оборудку із незаконного привласнення землі Міноборони

24.12.2022 13:06
630_360_1525508956-6767

Колишній голова сільської ради Віти-Поштової Київської області і троє його спільників реалізували схему незаконного заволодіння земельними ділянками, що належали військовій частині. Махінації викрила поліція. Фігурантам справи оголошено про підозру за статтею про зловживання владою. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

Як повідомляє управління комунікації Національної поліції України, у період 2016-2017 років посадові особи сільської ради Віти-Поштової Київської області ухвалили низку незаконних рішень, що призвело до вилучення із власності Міністерства оборони України земельних ділянок, площею близько 20 га.

Організував земельну оборудку колишній голова сільради. Його спільниками були двоє колишніх депутатів сільської ради та інженер-землевпорядник. Зокрема, ексголова підписував протоколи і рішення сесії місцевих депутатів про безоплатну передачу у приватну власність ділянок Міноборони. Згодом землю планувалося перепродати, щоб побудувати в районі котеджне містечко.

Нині експосадовцю і спільникам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до шести років.

Слідство триває. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора України.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: