НОВИНИ

На Київщині відкриють нове зерносховище для аграріїв

29.10.2021 17:06
U-Bilij-TSerkvi-pobuduyut-suchasnyj-kompleks-zi-zberigannya-ta-pererobky-zerna

У Білій Церкві ТОВ «Волиця-Агро» запустить в роботу новий елеваторний комплекс загальною потужністю одноразового зберігання в 60 тис. т. Елеватор прийматиме як власне зерно, так і зерно охочих фермерів. Про це повідомляє Elevatorist.com, пише agronews.ua.

«Ми запланували перевалити 120 тис. т, тобто зробити два обороти, з них лише 50 тис. т — це обсяг власного зерна. Решту прийматимемо від поклажодавців. Ціна сушіння зерна становитиме 80 грн за зняття 1% вологості з тонни зерна», — розповів директор елеватора Андрій Рубашка. 

З його слів, головними перевагами нового елеватору є розташування недалеко від залізничної станції Роток та швидкість приймання зерна.

«Ми можемо приймати до 8 тис. т кукурудзи за добу. Також є можливість прийому двох культур одночасно. Швидкість та мобільність — це саме те, що потрібно фермеру. З 2018 р. ми й самі були поклажодавцями, тому до будівництва елеватора ми підійшли вже з урахуванням усіх вимог потенційних клієнтів», — зауважив курівник елеватору.

Новий елеватор укомплектований як українським, так і зарубіжним обладнанням. Зокрема, там встановлені силоси та транспортне обладнання виробництва «Варіант Агро Строй». Сушіння зерна на елеваторі здійснюватиметься на зерносушарці виробництва німецької компанії Bühler GmbH загальною потужністю 2 тис. т на добу при вологості 25%. 

Нагадаємо, що Озвучено оновлений прогноз цін на гречку.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: