НОВИНИ

На Київщині працює унікальна міні-ферма

29.07.2021 13:33
381

Подібних домашніх господарств на території нашої селищної ради зовсім мало: усього 3. І одне з них – в Іванкові. Утримує його подружжя Чиренків. Про це повідомляє Трибуна праці, пише agronews.ua.

Як з’ясувалось у розмові з господинею Мариною Миколаївною, доглядати за худобою для неї – не новина. Адже звикла до цього ще з дитинства. Її мама Наталія Миколаївна тривалий час працювала дояркою у колгоспі імені Комінтерну, вітчим Василь Вікторович – їздовим. Вона, старша донька (є ще менша на два роки Ірина) бігала на ферму допомагати їм.

– Десь у 6­7 класі вже й сама доїла групу корів, – згадує Марина. – Дядя Льоня (завідуючий фермою Леонід Сингаївський) частенько просив, щоб виручила…

З грошима було сутужно. Мама доглядала їх найменшого братика Андрія. Тому після закінчення 9 класу Запрудської школи (звідки вона родом) розпочався колгоспний трудовий стаж Марини. Дівчина самостійно набрала 70 голів нетелей віком від 1,5 до 2­х років, доглядала, готуючи групу корів.

Працювала на совість. Два роки підряд виборювала перші місця серед доярок району, за що нагороджувалась грамотами та грошовими преміями.

Згодом вийшла заміж за Ігоря, який працював у колгоспі водієм молоковоза, вантажівки та автобуса. Стали жити у чоловікових батьків в Іванкові.

Нині вже мають 6 діток. Найстарша, 22­річна Наташа, мешкає і працює в Києві, 20­річна Олена та 17­річний Олег навчаються у Катюжанському вищому професійному училищі, Ваня перейшов у 10­й клас, Оксана – у 5­й, Саша – у 3­й клас першої іванківської школи.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: