АГРОФОТО

На Київщині посадовці райради за хабарі змінювали цільове призначення земельних ділянок

05.12.2021 17:22
0261a884067c9fe-d3ac93bde6aea5f5c0092849d7de6ed5_crop_965x0

СБУ викрила в одній із районних рад Київської області масштабну схему вимагання грошей у громадян за вирішення земельних питань. На хабарі у 45 тис. дол. затримано посередника чиновників: за  ці гроші він «гарантував» місцевому мешканцю сприяння щодо зміни цільового призначення земельної ділянки під приватну забудову, пише agronews.ua.

За попередніми даними слідства, до організації злочинної схеми причетні декілька посадовців райради. До протиправної діяльності вони залучили посередника. Ним виявися мешканець Вишгорода.

Встановлено, що він підшукував громадян, які потребують вирішення правових питань із власними земельними ділянками, у тому числі щодо їх цільового призначення. За неправомірну вигоду посередник обіцяв свою «допомогу».

Вартість «послуг» залежала від площі землеволодіння людини.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину,  вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до організації схеми.

Читайте також: В Україні вирішення земельних спорів на роздоріжжі кодексів.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: