НОВИНИ

На Київщині незаконно розпаювали понад 200 га землі

21.09.2022 12:11
ilyustratyvne-foto_large

На Київщині групу посадовців викрили на махінаціях з приватизацією землі. Підробивши документи і підписи пайовиків підозрювані незаконно розпаювали 209 гектарів землі. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції, пише agronews.ua.

“Встановлено факти зловживання службовим становищем посадовцями Держгеокадастру Києво-Святошинського району, державної районної адміністрації та сільської ради Києво-Святошинського району Київської області під час прийняття рішень щодо передачі земельних ділянок у власність фізичним та юридичним особам”, — йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування з’ясувалося, що група посадовців протягом 2005-2008 років підробляли підписи пайовиків і документи, таким чином в одній із територіальних громад Київської області на підставних осіб розпаювали 209 гектарів землі. А після зміни цільового призначення розпайовані ділянки були продані.

Крім того, правоохоронці виявили конвертаційний центр, через розрахункові рахунки якого здійснювались тіньові безготівкові операції на суму понад 3,5 мільярди гривень.

Використовуючи фіктивні підприємства, злочинна група допомагала реальному сектору економіки приховувати та виводити в тінь свої прибутки, зазначили у Нацполіції.

У приміщенні колишньої сільської ради, офісних та житлових приміщеннях фігурантів провели 8 обшуків.

“Під час обшуків поліцейські вилучили 346 печаток суб’єктів господарювання, в тому числі нерезидентів, офшорних компаній, які використовувалися для виведення грошових коштів за кордон, печатки благодійних організацій. Наразі правоохоронці перевіряють вказаних осіб на причетність до фактів розкрадання благодійних коштів. Крім того, вилучено боєприпаси та вибухові речовини: гранати РГД, запали до гранат, тротилову шашку, набої до автоматичної зброї”, — йдеться у повідомленні.

На земельні ділянки загальною площею 209 гектарів, що розташовані в межах однієї з об’єднаних територіальних громад Київської області, накладено арешт.

Розслідування здійснюється в межах кримінального провадження статтею про зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. За це посадовцям загрожує ув’язнення терміном до 6 років.

Правоохоронці встановлюють усіх фігурантів, причетних до злочинної діяльності, додали у Національній поліції.

Читайте також: Відбудеться безкоштовний вебінар щодо приватизацію державного та комунального майна



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: