АГРОРЕГІОНИ

На Київщині фермеру на поле прилетіла ракета

16.04.2022 16:07
6259158cc4c67

У Київській області на поле ФГ «Козороги» впала крилата ракета. Інформацію підтвердив співвласник господарства Антон Кулінський, пише agronews.ua.

«Тридцятого березня ми внесли мінеральні добрива під посіви озимої пшениці на орендованому полі в селі Капустинці на Яготинщині. Наступного дня готували до сезону сівалки. І раптом щось шарахнуло, та так, як ніколи до того. А ще через якийсь час пролунав дзвінок із сусіднього села: «У вас там щось на полі горить!»

/storage/media/uploads/NEWS/other/6259158cca1da.jpg

Ми все кинули і поїхали до того поля — це близько кілометра напряму. Приїжджаємо, а там і справді в кількох місцях димить. Уже на місці були хлопці з МНС та ЗСУ, приїхали оперативно. Кажуть, це наш винищувач збив тут крилату ракету, пущену з «Іскандера». Куди летіла, не сказали. Розлетілася на друзки, було дуже багато дрібних уламків. Це щастя, що у той час нікого не було поблизу. То військові забрали із собою якусь частину від хвостовика, а решту прибрали ми — щоб потім, під час жнив, не заважало комбайну», — зазначає він.

За словами Кулінського, довелося загорнути і кілька ям діаметром з метр і глибиною з пів метра, які, очевидно, утворилися, коли частини заряду детонували. 

Читайте також: В Україні суттєво подешевшала цибуля.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: