НОВИНИ

На Київщині дозволили продавати на ярмарках продукти з коротким терміном придатності

08.09.2021 14:44
shutterstock_564057205


Місто дозволило на ярмарках продаж продуктів із коротким терміном придатності. Молочну продукцію, рибу, м’ясо-ковбасні та кондитерські вироби з кремом тепер реалізовувати можна, але із суворим дотриманням санітарно-епідемічних вимог. Про це повідомляє «Вечірній Київ», пише agronews.ua.

«Середньодобова температура знизилась, тож офіційна заборона на торгівлю продуктами з коротким терміном придатності, що діяла у період спеки, знята», — повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

Ярмарки — сезонні й вихідного дня — діють в усіх десяти районах столиці. Сезонні проводять зазвичай за 73 адресами у будні, а 24 ярмарки — у вихідні дні. На них реалізують лише продовольчі продукти.

«Вечірній Київ» з’ясував, що відповідно до чинного законодавства, КМДА не може регулювати ціни на продовольчих ярмарках. Проте Департамент промисловості та розвитку підприємництва щотижня розробляє рекомендації щодо ціни на 20 видів найпопулярніших продуктів — картоплю, капусту, моркву, буряк, цибулю, м’ясо та птицю, молокопродукти, борошно-круп’яні вироби, які на 10-15% нижчі середніх по Києву, і доводить до фермерських господарств, виробників харчової, переробної промисловості та сільськогосподарської продукції, особистих підсобних господарств населення, які беруть участь у ярмарках.

Загалом щотижня участь на ярмарках присутні понад 2,5 тис. підприємців та фермерів, 80% з яких є безпосередніми виробниками продукції.

Нагадаємо, що Ціни на кукурудзу під тиском значно змінилися.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: