НОВИНИ

На Київщині депутат організував захоронення токсичних речовин на сміттєзвалищі

29.01.2022 16:17
272928906-297897942373364-9060649063608336953-n_965x0

СБУ запобігла екологічній катастрофі на Київщині: депутат однієї із селищних рад організував захоронення токсичних речовин на сміттєзвалищі поблизу столиці. Служба безпеки України повідомила, що представники одного з комунальних підприємств області організували прихований полігон токсичних технологічних відходів на сміттєзвалищі поблизу столиці. За грошову винагороду, токсини безперешкодно завозили на територію полігону та захоронювали на приватних земельних ділянках поруч, пише agronews.ua.

За даними слідства, організував корупційну схему збагачення на захороненні токсичних відходів виробництва ексдиректор КП, перебуваючи на посаді у період з 2016 по 2019 роки. На сьогоднішній день ексчиновник – депутат однієї із селищних рад Вишгородського району.

Посадовець за грошову винагороду дозволяв захоронювати небезпечні для довкілля речовини на приватних земельних ділянках у спеціально створених котлованах поза межами сміттєвого полігону. За його розпорядженням роботи із захоронення відбувалися із задіянням працівників та техніки очолюваного ним підприємства.

Влітку минулого року оперативники СБУ задокументували такі захоронення на 3 ділянках. Понад 100 металевих бочок з небезпечними речовинами, зокрема нафтопродуктами та важкими металами I класу токсичності правоохоронці виявили і вилучили зі спеціальних котлованів.

Проведені на місці захоронення заміри повітря підтвердили перевищення допустимих норм вмісту шкідливих речовин і виявили пари сірководню та аміаку.

Наразі вилучені небезпечні відходи знаходяться на відповідальному зберіганні комунального підприємства та вирішується питання щодо їх утилізації.

Тоді ж затримали очільника одного із заводів з виробництва пластмас на гарячому під час передачі неправомірної вигоди директору сміттєзвалища в розмірі 130 тис грн за можливість ввезти на територію полігону 40 тон виробничих відходів.

Підприємцю оголосили про підозру за ч.1. ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Завідувачу сміттєзвалища та ексдиректору КП оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Як зміниться ціна на газ та електроенергію в Україні найближчим часом



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: