НОВИНИ

На Київщині «чорними» лісорубами виявилися посадовці ліспідприємств

22.08.2021 15:12
bf0a58b987aa7318ac88de52f64c5fa6_XL

Державне бюро розслідувань  викрило незаконні рубки на Київщині, які завдали збитків державі на суму майже 15 млн гривень. Як повідомляють правоохоронці,  рубки здійснювалися також посадовцями державних лісових підприємств у складі добре організованої злочинної групи, пише agronews.ua.

У першому випадку незаконні рубки здійснювалися на території Шпилівського агролісництва. Слідчі ДБР завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо семи посадовців лісничих підприємств і лісового управління за фактами незаконної вирубки лісу та направили обвинувальний акт до суду.

Протягом трьох останніх років службові особи держпідприємства «Київоблагроліс» незаконно вирубали ліс на території Шпилівського агролісництва на загальну суму 13 млн гривень. У деяких випадках службовці «Київлісозахисту» сприяли їм у цьому.

Через службову недбалість деяких працівників Київського обласного та по місту Києву лісового управління ці незаконні порубки не були припинені.

Працівники ДБР спільно із Держекоінспекцією та Нацполіцією не лише викрили злочинну групу з вирубки лісу, а й запобігли незаконній вирубці на загальній площі 1,1 га, яка б спричинила збитки державі на суму 1,5 млн гривень.

Посадовцям загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років.

В іншому випадку слідчі Бюро викрили працівників лісництва та цивільну особу, які незаконно вирубували ліс на території агролісництва одного з Держпідприємств Тетіївського району Київської області. Зловмисників затримали під час порубки лісу.

За попередньою інформацією, загальна сума завданих збитків становить понад 1,5 млн гривень.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: